sahabat blogger

Tuesday, 8 November 2011

Aku Sedang Ingin Marah



Assalammualaikum wbt.

Aku terasa ingin marah pada ketika ini.
Marah memang aku marah. Marah pada engkau yang buat aku marah !!!
Eeee....gerammnya !!!
Aku berperang perasaan membuak - buak marah pada saat ini.

Ni semua gara2 adik jantan aku ni la, encik Syamsuri.
Sesuka hati la dia menghilangkan token parking kereta aku setelah menghantar savvy ku ke tempat kerja aku. Terpaksa la aku membayar rm20 sebagai denda, walhal parking fees memalam camgini rm 2 je per entry.
Yang menjadikan perasaan marah bercampur geram tu adalah, dia bole buat slumber je kata yang token tu ada kat dalam kereta aku, kat tepi pintu. Dari awal2 dia smpai tadi, aku dah mintak token tu, tapi dia asyik kata "ada dalam kereta".
Bila aku pi check, soleh la sangat, x ada  !!



Dia plak dah selamat balik ke rumah kat shah alam, dan meninggakan aku kebingung2an mencari.

Menjerit la aku kat tepon marah kat dia.
Dengan muka tak bersalahnya, dia kata sanggup bayar balik nanti. Tapi problem yang menjadi masalahnya adalah, aku takde cash money kat tangan.
Sebabnya aku tak bawak wallet pi oncall ari ni. Jadi mana mau korek duit sekarang ni?

Uwaaa..macam mana ni?
Dah lepas jam 12am dah pun ni. Aku masih terkandas di hospital lagi..
Mana bole bawak keluar kereta selagi x bayar parking..
Takkan nak balik jalan kaki kot, walaupun umah aku belakang hospital jer? -Bahaya tu.

Kena la pi meminjam. Malu la saya.

Nak aku marah si encik Syamsuri tu, adik aku gak.
Buang karen je marah dia. Apa la yang aku dapat.
Sabar dan menyabar la wahai hati dan jiwa.
Pasti ada jalan solusinya..


Nota kaki:
Nanti aku tuntut janji ko, syam. Sila la bayar kembali duit token tu yek. >_<


.

4 comments:

PnutShafii said...

sabar . heeee singgah and follow . nice blog :)

haqiddisa said...

haha. xpe. dpt nasi free apa.hhaa

Ms. Dila said...

PnutShafii: tq menziarah blog ni

siddiqah: bole la memandang kan itu jam mmg aku lapor. tp geram tetap geram wei...

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi menarik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...