sahabat blogger

Wednesday, 30 November 2011

Tahniah !! - Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 100plus/FAM 2011


Assalammualaikum wbt.

Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 100plus/FAM bagi tahun 2011 kembali lagi !!
Jika biasa kita meraikan awards untuk para artis negara, kali ini Football Awards adalah untuk mengiktiraf sukan dan pemain bola sepak negara kita.
Anugerah ni telah di langsungkan tadi. Hasinya, penyerang Kelantan dan kebangsaan, Norshahrul Idlan Talaha telah berjaya merangkul dua anugerah sekaligus, setelah berjaya dinobatkan sebagai penyerang terbaik jugak pemain paling bernilai Supermokh. 

Summary; Senarai Pemenang Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 100plus / FAM 2011

Penjaga Gol Terbaik - Khairul Fahmi Che Mat (Kelantan)
Pertahanan Terbaik - Norhafiz Zamani Misbah (Negeri Sembilan)
Pemain Tengah Terbaik - Safiq Rahim (Selangor)
Penyerang Terbaik - Norshahrul Idlan Talaha (Kelantan)
Jurulatih Terbaik - Irfan Bakti Abu Salim (Terengganu)
Pemain Muda Terbaik - Wan Zack Haikal Wan Noor (Harimau Muda A)
Pemain Paling Bernilai Supermokh - Norshahrul Idlan Talaha (Kelantan)

Tahniah kepada semua; baik yang menang ternobat, jugak yang berjaya dicalonkan. Caya la bro2!!
Kepada pemain2 negara yang lain2, berusaha la bersungguh2 untuk menjadi antara yang terbaik. 
Mana lah tau, next year ada muka2 baru yang tercalon dalam Football Awards yang berjaya menyingkir2kan muka2 lama pada tahun ini.
Berusaha la..

Maju la sukan untuk negara !!


Nota kaki:
Mula2 tu aku tak tau, apa benda la menatang "supermokh" tu. Penat la mencari kat segala bagai kamus nak mencari makna. Tak la jumpa gak. 
Hasil meng-google, akhirnya dapat la aku mencari istilah tersebut.
"Gelaran Supermokh adalah  kerana kelincahan, kekuatan dan keupayaan player menjaringkan gol"
(- harap2 betul la info yang aku baca tu. Kalo tak dalam kebodohan jugak la aku kekal. huhuhu)

.

Yippee!! Gaji Dah Masuk..



Assalammualaikum wbt.


Fuhhh.. Alhamdullillah leganya.
Gaji dah masuk ari ni. Pagi2 buta pas suboh aku dah check kat cimbclick. (Hihihi..tak sabar la sangat aku ni)


Bulan yang cukup menderita pada bulan lepas. Sebab Hospital Pantai release gaji kitorang awal sempena raya Deepavali ari tu. Kira2nya after 40 ari baru dapat gaji baru.
Sangat kering poket aku menanti gaji baru.


Pagi ni pagi yang menceriakan buat aku. Aku sudah bole bernafas kembali.
Bole la nak merencah sket, nak bershopping2 tingkap dan merembat beberapa jenis barang yang dah lama teridam2.  Ngeh Ngeh Ngeh.


Tapi.. tak sampi setengah jam gaji berkumpul dalam akaun aku ni, abis semua aku transferkan; membayar segala utang piutang disekeliling pinggang.
Emmm...bila la agaknya nak dapat gaji yang solid tanpa bayar utang2 ni?? Huhuhu


Apa2 pun, aku bersyukur yang teramat2 padaMu Ya Allah atas rezeki yang Engkau berikan pada aku bulan ini. Tanpa rahmatMu tidak mungkin aku peroleh nikmat kesenagan ini.
Syukur alhamdulillah.

Nota kaki:
Adik2 ku sekalian, Yong sudah dapt gaji.. Jom kita berjoli2 di Port Dickson sambil main banana boat. Hehehehe




.

Saturday, 19 November 2011

Sebelum Engkau Halal Bagiku



Assalammualaikum wbt

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Duhai kamu yang tercipta dari tulang rusukku.
Di belahan Bumi manapun kamu berada.
Bagiku kau bunga, tak mampu aku samakanmu dengan bunga terindah sekalipun.
Bagiku manusia adalah makhluk yang terindah, tersempurna, dan tertinggi.
Bagiku dirimu salah satu dari semua itu, karenanya kau tak membutuhkan persamaan.

Jangan pernah biarkan aku menatapmu penuh, karena akan membuatku mengingatmu.
Berarti memenuhi kepalaku dengan inginkanmu.
Berimbas pada tersusunnya gambarmu dalam tiap dinding khayalku.
Membuatku inginkanmu sepenuh hati, seluruh jiwa, sesemangat mentari.
Kasihanilah dirimu jika harus hadir dalam khayalku yang masih penuh Lumpur.
Karena sesungguhnya dirimu terlalu suci.

Berdua menghabiskan waktu denganmu bagaikan mimpi tak berujung.
Ada ingin tapi tak ada henti.
Menyentuhmu merupakan ingin diri, berkelebat selalu, meski ujung penutupmu pun tak berani kusentuh.
Jangan pernah kalah dengan mimpi dan inginku karena sucimu kau pertaruhkan.
Mungkin kau tak peduli
Tapi kau hanya menjadi wanita biasa di hadapanku bila kau kalah.
Dan tak lebih dari wanita biasa.

Jangan pernah kau tatapku penuh
Bahkan tak perlu kau lirikkan matamu untuk melihatku.
Bukan karena aku terlalu indah, tapi karena aku seorang yang masih kotor.
Aku biasa memakai topeng keindahan pada wajah burukku, mengenakan pakaian sutra emas.
Meniru laku para ustadz, meski hatiku lebih kotor dari lumpur.
Kau memang suci, tapi masih sangat mungkin kau termanipulasi.
Karena toh kau hanya manusia - hanya wanita.

Beri sepenuh diri pada sang lelaki suci yang dengan sepenuh hati membawamu ke hadapan Tuhanmu.
Untuknya dirimu ada, itu kata otakku, terukir dalam kitab suci, tak perlu dipikir lagi.
Tunggu sang lelaki itu menjemputmu, dalam rangkaian khitbah dan akad yang indah.
Atau kejar sang lelaki suci itu, karena itu adalah hakmu, seperti dicontohkan ibunda Khadijah.
Jangan ada ragu, jangan ada malu, semua terukir dalam kitab suci.

Bariskan harapanmu pada istikharah sepenuh hati ikhlas.
Relakan Allah pilihkan lelaki suci untukmu, mungkin sekarang atau nanti, bahkan mungkin tak ada sampai kau mati.
Mungkin itu berarti dirimu terlalu suci untuk semua lelaki di fana saat ini.
Mungkin lelaki suci itu menanti di istana kekalmu, yang kau bangun dengan segala kekhusyu’an tangis do’amu.

Pilihan Allah tak selalu seindah inginmu, tapi itu pilihan-Nya.
Tak ada yang lebih baik dari pilihan Allah.
Mungkin kebaikan itu bukan pada lelaki yang terpilih itu, melainkan pada jalan yang kau pilih,
seperti kisah seorang wanita suci di masa lalu yang meminta ke-Islam-an sebagai mahar pernikahannya.
Atau mungkin kebaikan itu terletak pada keikhlasanmu menerima keputusan Sang Kekasih Tertinggi.
Kekasih tempat kita memberi semua cinta dan menerima cinta dalam setiap denyut nadi kita.



Nota Kaki:
Semoga penulisnya mendapat pahala yang berlipat ganda dari Allah swt pada puisi yang begitu mendalam pada maksudnya ini. Amin





.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...