sahabat blogger

Thursday, 8 March 2012

Menghitung Hari, Detik Demi Detik

Ishh..nervous DugDapDugDap ati ni.
YaAllah, takutnya aku nak menanti dan menempuh ari itu, walaupun hakikatnya aku tersangat2 teruja menantinya. Aku sudah menanti ari itu bertahun2 lamanya.
Tapi makin dekat dengan ari itu, makin risau plak ati ni, walaupun pun aku yakin InsyaAllah segalanya akan berjalan lanjar. Terasa begitu cepat jam tuk ber-TikTokTikTok bergerak.
Adakah aku belum bersedia sepenuhnya? InsyaAllah, aku dah bersedia, yaAllah.

Jadual flight bersama Emirates Airline.
Sepatutnya aku naik flight direct ke Madinah, tapi entah macam mana la pihak pengurusan TiramTravel SdnBhd ni menguruskan perjalanan, smpai bertukar flight ke Jeddah. Terpaksa la dr Jeddah naik bus ke Madinah 8 jam plak.
Ermm...mencabar kesabaran sungguh la berpakej dengan company ni. Wajar ke begitu?

Semoga Kau menerima amal ibadah aku ini, yaAllah.
Tenteramkan hati kecil aku ini yaAllah, yang takut andai disana Kau memberikan dugaan hebat pada aku akibat dosa2 lalu dan tingkahlaku buruk aku disini. 
Semoga aku akan menjadi lebih baik dari saat ini sekembalinya aku pulang nanti, InsyaAllah. Jika dipanjangkan umur untuk kembali ke Malaysia. Amin..


12 comments:

♥ wawawawa ♥ said...

ape pun yg awak buat..good luck!

MsDila said...

terima kaseh, semoga segala2nya berjalan lancar

Ayumi Comot said...

gud luck..pergi mekah ke?bestnyer:)

Shazwina said...

Semoga segala urusan dipermudahkan-Nya. Takecare :)

aReLaN said...

selamat menunaikan umrah. hehehe..nak air zam-zam leh???

MsDila said...

ayumi: tq.insyaAllah akan ke mekah menunaikan umrah

shazwina: tq. semoga Allah mempermudahkan kan segala2Nya

areLan: tq. insyAllah jika selamat kembali pulang ke malaysia, bole la ber share sorang sket air zam-zam

Mr.Clive said...

take care,safe trip and all the best... :)

HARITH ISKANDAR said...

Semoga Selamat Pergi dan Selamat Kembali :)

MsDila said...

mrClive: tq

harith: tq. semoga segala2nya selamat.

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

wisata outbound malang said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Mama FN said...

semoga berjaya dan sentiasa dilindungi Allah..

Nak kongsi 1Rahsia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...